Les dette hvis du vil bli berømt på Instagram

Digital Marketing Manager | 99 30 99 51 | baard.hansen@gmail.com | Webside | + innlegg

Det er mange måter å gjøre suksess på Instagram. Ente du vil gjøre det privat, eller gjøre forretninger. Her følger en liste med tips.

 1. Gjør det personlig
  Vi liker bilder som vi kan relatere oss til. Jo mer interessant bildene dine blir, desto mer engasjement og følgere får du. Det er enklere å få følgere på Instagram enn hvis du har en Facebook-side.
 2. Finn din stil, og følg den
  Finn stilen din. Finn identiteten din, og vær konsekvent. Det kan være fristende å bruke andre filtere, eller du vil eksperimentere med andre effekter. Forsøk å unngå det.
 3. Perfeksjoner profilen din
  Lag en profil som reflekterer hva du står for. Finn et profilnavn som passer det du vil formidle. Forsøk å unngå bindestreker i navnet. Jo kortere, desto bedre. Profilbildet er din logo, så det bør være perfekt. Unngå for mye detaljer i bildet. Hvis du velger et portrettbilde, så bør du vurdere om du skal være alvorlig eller smile. Bruk gjerne emojier i profilbeskrivelsen. Da sparer du plass og kan uttrykke flere ting. Vil du at man skal kunne kontakte deg, så legg gjerne til en epost-adresse.
 4. Hashtag eller ikke hashtag?
  Du kan nå ikke bare følge andre profiler, men også følge hashtagger (emneknagger) på Instagram. Emnetagger kan være en velsignelse, men også en forbannelse. Hvis du skal bruke hashtags, så bør du ha en åpen profil. Du bør velge hashtags med omhu. Er du på ferie i Oslo og velger #oslo, så er det meningsløst. #oslo er en alt for bred knagg å henge bildene dine på. Bruk heller tagger som #karljohan, #akerbrygge etc. Da får du mer engasjement. Vær også gjerrig på bruk av emneknagger. To eller tre emneknagger er ok å bruke.
 5. Legg ut bilder med jevne mellomrom
  Ta deg tid med bildene du publiserer. La det gjerne gå litt tid fra du har gjort deg ferdig med bildet, til du publiserer det. Da kan du ta en siste sjekk. Publiser med jevne mellomrom. La det ikke gå for lang tid mellom hver gang du legger ut bilder. Legg ikke mange bilder ut på en gang. Det gjør bare dine følgere frustrert.