SEO: Hva blir viktig i 2021?

Hva bør du fokusere på når det gjelder SEO i 2021? Her er fem av de viktigste tipsene for 2021.

 1. Page Speed
  Mer enn noensinne blir det viktig med sider som laster inn hurtig. Hvis vi ser på Google Analytics, så vil sider som laster inn hurtig, få høyere status. Google har et par verktøy som du kan bruke for å sjekke om dine sider er hurtige. (Link https://developers.google.com/speed). Med disse verktøyene kan du automatisk oppgradere ditt innhold til å bli mer attraktivt for verdens største søkemotor. Du bør bruke disse verktøyene for å sjekke hvor raskt sidene dine laster ned. Gjør testen både for mobil og pc før du lanserer sidene. Da sparer du deg masse tid.
 1. Mindre fokus på lange tekster
  Du behøver ikke skrive lange tekster for å være attraktiv i forhold til Google. Før var det fokus på langt innhold og på at nøkkelordene måtte gjentas et bestemt antall ganger. For SEO vil det i 2021 være mer fokus på lyd- og video-innhold på siden. Video-innhold som er ti minutter fungerer bedre enn innhold på tre, fire eller fem minutter (viser analyser fra Google Analytics). Men videoer over 20 minutter, fungerer ikke så godt.
 1. Fokus på flere ingredienser
  Akkurat som en god suppe, så blir den mer interessant med varierte ingredienser. Det er ikke bare en ting som skal gi økt besøk på websiden, men mange faktorer sammen. Tenk lyd, video og tekst i en sammenheng. Gjør du det interessant, så reduserer du fluktfrekvensen fra siden.
 1. Oppdatering og forbedring av eksisterende innhold
  Sjekk om ditt eksisterende innhold kan oppfriskes. Bruk video og lyd, og vurder gjerne om podcast er det rette.
 1. Linker til andre sider
  Til nå har vi omtalt det som er viktig i 2021. La meg avslutte med noe som blir mindre viktig. Linker fra sider med høy status vil være mindre viktig. Hvis du skal fokusere på noe når det gjelder dine websider, så er det bedre å satse på godt innhold enn linker fra andre nettsider.
https://www.youtube.com/watch?v=ADW3_jux_xo